"het kantoor als ontmoetings-plaats"

Zien hoe wij HNW toepassen? Kom langs in ons Belevingscentrum!

Het Nieuwe Werken vraagt om een andere kantoorinrichting


Hoeveel synoniemen zijn er nodig voor praktisch hetzelfde fenomeen?

Het Nieuwe Werken, slimmer werken, anders werken, tijd- en plaatsonafhankelijk werken, efficiënter werken, smart working, X-werken, thuiswerken, flexwerken, functie gerelateerd werken, werken 2.0 etc. etc…Er is een oneindig aantal van benaming van deze werkwijze.

Het Nieuwe Werken: nieuwe vormen van samenwerken en leidinggeven

Het Nieuwe Werken staat voor innovatieve manieren van werken en organiseren: nieuwe efficiëntere vormen van samenwerking tussen collega’s en opdrachtgevers, maar ook met nieuwe manieren van leidinggeven. Door het nieuwe werken ontstaat er minder hiërarchie, is er meer verantwoordelijkheid en betrokkenheid en wordt men meer overgelaten aan de eigen creativiteit en oplossingsgerichtheid.

Flexibel werken is geen tovermiddel maar tegelijkertijd is ‘niets doen’ al tijden geen serieus alternatief meer. Sterker nog: wellicht is het nieuwe werken alweer het oude werken geworden en staan we aan de vooravond van nog meer expliciete samenwerkingsvormen. Ontwikkelingen op het gebied van het nieuwe werken volgen elkaar namelijk in rap tempo op.

De kantoorinrichting als centraal punt binnen het nieuwe werken

Het nieuwe werken kan benaderd worden vanuit verschillende perspectieven. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling van nieuwe technologie door cross-functionele teams, productiviteit en inrichting van de werkomgeving. Maar denk ook aan de sociale aspecten van het nieuwe werken. Het nieuwe werken zorgt voor meer sociale interactie doordat een kantoor een ontmoetingsplaats wordt en mensen beter in hun vel zitten en daardoor beter presteren. Uit beide gevallen blijkt dat de kantoorinrichting een belangrijk aspect is van Het Nieuwe Werken.

Een flexibele kantoorinrichting voor de nieuwe generatie

De ‘aanstormende generaties’ Y (1981-1995) en Z (1995 en later), hebben andere wensen ten aanzien van een kantoorinrichting. Generatie Y en Z willen niet belemmerd worden in hun keuzes maar willen vrijheid om hun eigen ding te doen. Ze voelen geen scheiding tussen werk en privé en hechten minder waarde aan autoriteit. Ze werken op een manier waarbij collega’s minder direct met elkaar in contact zijn en juist meer digitaal contact hebben. Dat vraagt om een nieuwe manier van organiseren, zowel op de werkvloer als daarbuiten. Een flexibele kantoorinrichting is nodig om nieuwe manieren van werken én de nieuwe generatie werknemers optimaal te ondersteunen. Een kantoor is immers de ontmoetingsplaats en cultuurdrager van een organisatie.

Ontwerp en realisatie kantoorinrichting voor het nieuwe werken

Bij Rever ontwerpen en realiseren wij de kantoorinrichting voor Het Nieuwe Werken. Maar: “Walk your talk and practise what you preach”. Om klanten het beste te kunnen bieden op het gebied van flexibele kantoorinrichting, hebben wij ons eigen interieur ook aangepast aan Het Nieuwe Werken. In ons Belevingscentrum in Utrecht komt dit tot uiting in ons eigen Circle of Life Concept. Wij faciliteren onze medewerkers maximale flexibiliteit in een duurzame werkomgeving zodat er een belangrijk balans ontstaat en behouden wordt tussen werk en privé.

De 4 pijlers van ons Circle of Life concept

Ons concept is gebaseerd op:

  • Duurzaamheid (levenscyclus van het inrichtingsproduct maar ook in relatie met de mens)
  • Bedrijfscultuur (vertaling van eigen identiteit)
  • Talentontwikkeling van kind t/m pensioen (stimuleren van groei en ontwikkeling)
  • Revitalisering van een gebouw naar multifunctioneel 24/7 (hergebruik van de pareltjes in een gebouw)

Deze 4 pijlers zullen altijd als een rode draad door onze interieurprojecten lopen.

Het gevolg van nieuwe ontwikkelingen voor de kantoorinrichting

Wij verwachten dat na de economische winter er weer een economische lente komt. Hierin spelen medewerkers binnen een organisatie een cruciale rol. Meer dan in andere investeringen is de investering in mensen hoog renderend. Om het maximale rendement te behalen, zijn er drastische veranderingen aan de gang op het gebied van werk, onderwijs en zorg. Deze veranderingen zullen de komende jaren door gaan. Bij Rever lopen we voorop op dit gebied en hebben al jaren lang ervaring met het ontwerpen van een duurzame kantoorinrichting. Een kantoorinrichting die past bij de dag van vandaag én klaar is voor de dag van morgen.

Naast een duurzame kantoorinrichting, vergt Het Nieuwe Werken een grote flexibiliteit van organisaties. Flexibiliteit om zich snel aan te kunnen passen aan de online globalisering van de wereld. Organisaties moeten een nieuwe “Way of Life” ontwikkelen in een wereld waarin veranderingen zich in hoog tempo blijven opvolgen. Wij zorgen er samen met u voor dat uw kantoorinterieur klaar is voor de dag van morgen!

Meer weten over Het Nieuwe Werken?

Wilt u meer lezen over Het Nieuwe Werken in het algemeen? Op deze site over Het Nieuwe Werken vindt u veel relevante informatie.

Lees ook: Wie zijn wijOnze visieOnze eigen settingDuurzaam interieur – Interieurs op diverse ambitieniveaus – Turnkey aanpakVacatures