AWC: fietsen inzamelen voor het ANWB Kinderfietsplan, help je ook mee?

7 mei 2019

Op 29 mei a.s. vindt voor de 5e keer de Architecten Wielerclassic (AWC) plaats. Het doel van deze wielrentocht is altijd geweest om mensen te verbinden, netwerken te delen en lekker met elkaar te fietsen. In het kader van het jubileumjaar heeft de organisatie daar dit jaar een extra doelstelling aan toegevoegd.

Fietsen ophalen voor het ANWB Kinderfietsenplan

Omdat het dit jaar de lustrumeditie is, wilde de organisatie van de Architecten Wielerclassic iets speciaals doen door een goed doel aan het event te verbinden. Wouter Bink, voorzitter van de Stichting Architecten Wielerclassic: “Voor ons is het maken van een tochtje op onze fiets heel gewoon. Maar voor 1 op de 9 kinderen in Nederland is dat helemaal niet zo vanzelfsprekend. Bij hen thuis is er geen geld voor een verjaardagsfeestje, een sportclub of zwemles. Laat staan voor een eigen fiets. Het ANWB Kinderfietsenplan wil deze kinderen helpen en hun kansen vergroten door veilige fietsen te doneren. De keuze om ons event aan dit sociale initiatief te verbinden was daarom snel gemaakt. Heb je thuis nog een tweedehands kinderfiets staan die je niet meer gebruikt en die nog in redelijke tot goede staat is? Of heb je een collega, familielid of vrienden die een kinderfiets kunnen missen? Doneer hem dan aan de Architecten Wielerclassic en help een kind aan een eigen fiets.”

Rever gaat de fietsen inzamelen en vervoeren

Diverse Rever-collega’s doen al een aantal jaar mee aan de wielertocht. Toen Wouter Bink ons vroeg op welke manier wij zouden kunnen bijdragen aan de actie voor het ANWB Kinderfietsenplan hoefden collega’s Ruben van der Horst en Hans Smits daar niet lang over na te denken. Zij gaan assisteren bij de inname van de fietsen en deze met onze bakwagen naar één van de ANWB inleveradressen voor het Kinderfietsenplan brengen.

Hans Smits-bakwagen-Rever

Doe mee: doneer een kinderfiets

Heb jij thuis of in je omgeving nog een fiets die je kunt missen? Misschien weet je dat je buren nog een ongebruikte kinderfiets in de schuur hebben staan? Is de fiets nog in een redelijke tot goede staat? Doneer deze dan via de AWC aan het ANWB Kinderfietsenplan en help een kind aan een veilige fiets! Het doel is om minimaal 100 fietsen in te zamelen.

Welke fietsen zijn geschikt?

Fietsen die…

  • met wat opknapwerk veilig en mooi de deur uit en de weg op kunnen. De fietsen moeten een cadeautje zijn!
  • geschikt zijn voor jongens en meisjes;
  • een wielmaat van 24, 26 of 28 inch hebben.

Helaas is niet elke fiets geschikt, bijvoorbeeld omdat hij simpelweg niet veilig genoeg is, of te duur in onderhoud. Racefietsen, ligfietsen en mountainbikes zijn daarom niet bruikbaar voor dit project.

Waar kun je een fiets doneren?

De AWC start op 29 mei 2019 vanaf het Fletcher Hotel-Restaurant de Wipselberg in Beekbergen. Onze collega’s Ruben en Hans zijn daar aanwezig met onze bakwagen om de fietsen in te nemen.

Over de AWC: een begrip in de interieurbranche

De AWC is een jaarlijks terugkerende wielertocht voor professionals werkzaam in de interieurbranche. De tocht is inmiddels een begrip geworden. Dit jaar hebben maar liefst 150 architecten zich ingeschreven om samen met hun branchegenoten een sportieve dag op de pedalen door te brengen. Voor hen een uitgelezen mogelijkheid om op een ‘ontspannen’ en informele manier te netwerken en ervaringen uit te wisselen. Daarnaast rijden er 10 bekende professionele wielrenners mee waarmee de toertocht met recht gezien mag worden als een volwaardig wielerevenement. De wielertour, waarbij de deelnemers kunnen kiezen uit 75 of 100 kilometer, wordt dit jaar verreden op de Veluwe.

Meer over de Architecten Wielerclassic lees je op deze site.

Meer over het ANWB Kinderfietsenplan lees je op deze site.