Designitem van de maand april: House Bird van Eames

1 april 2016

Dit jaar zetten we elke maand een bijzonder designitem in de schijnwerpers. Omdat het een mooi ontwerp is, omdat het een opvallend stuk is, omdat ‘ie op de wishlist van één van onze collega’s staat, omdat het een echte klassieker is…Het zijn in ieder geval items die gezien mogen worden! Designitem van de maand april: House Bird van Eames.

House Bird

De House Bird is een sierlijke, zwarte houten vogel. Het object stond ruim vijftig jaar midden in de huiskamer van designerkoppel Charles en Ray Eames, een stuk Amerikaanse volkskunst dat blijkbaar erg door Charles en Ray gewaardeerd werd. De House Bird kwam namelijk regelmatig terug als accessoire in hun foto’s en de House Bird figureerde ook vaak in hun films. Geïnspireerd door hun verre reizen ontwierpen ze dit stijlicoon, dat wordt geproduceerd door Vitra. De House Bird is een echte design eye-catcher.

Collega Mariken van der Wardt: “Mijn designfavoriet? De Eames House Bird. Ik heb ‘m zelf ook! Mooi in zijn eenvoud, al jaren oud en nog steeds een gewild styling object.”

Afbeeldingen via Pinterest (volg ons daar ook!).