Designitem van de maand augustus: Loungezetel Grand Repos met Ottoman

1 augustus 2016

 

Dit jaar zetten we elke maand een bijzonder designitem in de schijnwerpers. Omdat het een mooi ontwerp is, omdat het een opvallend stuk is, omdat ‘ie op de wishlist van één van onze collega’s staat, omdat het een echte klassieker is… Het zijn in ieder geval items die gezien mogen worden! Designitem van de maand augustus: loungezetel Grand Repos met Ottoman.

Loungezetel Grand Repos met Ottoman

De elegante loungezetel Grand Repos, ontworpen door Antonio Citteri en in productie bij Vitra, biedt een ongekend zitcomfort. De uitnodigende armleuningen, de hoge rugleuning, het draaibare viersteronderstel en de ruime keuze uit kwaliteitsstoffering, zorgen voor een sfeer van ultiem comfort.

De fauteuil is uitgevoerd met een gesynchroniseerd mechanisme (verborgen onder de stoffering), waarmee men vanuit een rechte positie kan achteroverleunen om te rusten en de rugleuning in elke stand kan blokkeren. De weerstand van de rugleuning kan manueel worden aangepast aan het gewicht van de gebruiker. Dit garandeert een maximaal comfort en een optimale steun in de lendenstreek bij elke beweging. De Ottoman (voetenbank), die bij aankoop van deze Grand Repos meegeleverd wordt, beschikt ook over een viersteronderstel en is eveneens verkrijgbaar in verschillende stofsoorten.

Designitem van de maand augustus-loungezetel Grand Repos-Rever (1)Designitem van de maand augustus-loungezetel Grand Repos-Rever (3)

Collega Jaytee van Veen: “Dit is één van mijn design favorieten door het moderne doch tijdloze design, de ogenschijnlijke eenvoud en het omarmende gevoel als je er in zit. Echt een fauteuil waarin je heerlijk kunt ontspannen en tot jezelf kunt komen.”

Afbeelding via Pinterest (volg ons daar ook!).