Designitem van de maand juli: Charles Eames Soft Pad Chair

5 juli 2016

Dit jaar zetten we elke maand een bijzonder designitem in de schijnwerpers. Omdat het een mooi ontwerp is, omdat het een opvallend stuk is, omdat ‘ie op de wishlist van één van onze collega’s staat, omdat het een echte klassieker is… Het zijn in ieder geval items die gezien mogen worden! Designitem van de maand juli: de Charles Eames Soft Pad Chair.

Charles Eames Soft Pad Chair

Het Amerikaanse ontwerpersechtpaar Charles en Ray Eames behoort tot de belangrijkste ontwerpers van de 20e eeuw. Hun meubelontwerpen worden gekenmerkt door hoogwaardige designs en het toepassen van nieuwe materialen. Eén van hun ontwerpen is de Charles Eames Soft Pad Chair.

De Soft Pad Chair behoort tot de Soft Pad Group, het ontwerp van de Soft Pad Group dateert al uit 1969. De opgenaaide leren kussens zorgen voor een opvallend contrast met het slanke aluminium. De bouw en vorm van de Soft Pad Chair lijkt op de stoelen uit de Aluminium Group, maar door de luxe en zachte lederen kussens zijn de Soft Pad Chairs luxer en zachter dan de stoelen van de Aluminium Group. Iets waar onze algemeen directeur Paul Spoelder het helemaal mee eens is:

“Het is tijdloos design. Hoe ouder de stoel wordt, des te mooier.” – Paul Spoelder

Pau

De stoel is verkrijgbaar in vier verschillende modellen. Er zijn meerdere rugleuningen met verschillende hoogten, twee soorten leder en maar liefst dertig verschillende kleuren. Door deze veelzijdigheid is er voor elke ruimte op kantoor, in openbare ruimtes en thuis een passende Charles Eames Soft Pad Chair.

Afbeelding via Pinterest (volg ons daar ook!).