Designitem van de maand juni: Bourgie lamp van Kartell

1 juni 2016

Dit jaar zetten we elke maand een bijzonder designitem in de schijnwerpers. Omdat het een mooi ontwerp is, omdat het een opvallend stuk is, omdat ‘ie op de wishlist van één van onze collega’s staat, omdat het een echte klassieker is…Het zijn in ieder geval items die gezien mogen worden! Designitem van de maand juni: de Bourgie lamp van Kartell.

Bourgie lamp van Kartell

Deze bestseller van Kartell, die al twaalf jaar geleden werd ontworpen, heeft een onnavolgbare stijl: de lamp is tegelijkertijd klassiek, traditioneel en innovatief. De lamp is zeer decoratief en wordt gebruikt als bureau- of tafellamp.

De voet in barokstijl bestaat uit drie onderling verbonden versierde lagen, de brede lampenkap met plissé-effect creëert rijke en speelse weerkaatsingen van licht wanneer de lamp brandt. De lampenkap heeft een uniek bevestigingssysteem dat het mogelijk maakt drie verschillende hoogtes in te stellen (68, 72 en 78 centimeter).

De lamp wordt uitgevoerd in transparant, zwart, goud, chroom en er is een bijzondere variant met ondoorzichtig wit aan de buitenzijde en goud aan de binnenzijde. Door de jaren heen hebben diverse ontwerpers, architecten en musici, zoals Philippe Starck, Rodolfo Dordoni, Nendo en Patricia Urquiola en Pharrell Williams de lamp onder handen genomen, met verrassende resultaten tot gevolg.

En voor de oplettende website bezoeker; zodra je de online tour door ons Belevingscentrum start, is de Bourgie lamp van Kartell in beeld!

Afbeeldingen via Pinterest (volg ons daar ook!).