Nice to meet you: Angelique Tramper

16 september 2019

Nice to meet you: Angelique Tramper, HR-Adviseur. Een onafhankelijke, loyale dame die altijd een luisterend oor biedt: “Een van mijn drijfveren is om iets te kunnen betekenen voor anderen. Ik wil niet alleen maar consumeren maar ik wil dingen doen die zin hebben.”

Toekomstdromen

Angelique: “‘Echt carrière maken’, mantelpakjes dragen en in een Audi 80 rijden, dat was ooit mijn doel. Die mantelpakjes zijn er wel gekomen en ik heb lang op de Zuidas gewerkt (die auto was trouwens een Twingo), maar ik ben er wel achter gekomen dat het in het leven niet gaat om veel geld verdienen, een status hebben en succesvol zijn. Goed voor mezelf zorgen en iets betekenen voor anderen, dat is veel belangrijker.”

Over haar achtergrond

“Na de middelbare school heb ik 3 jaar HR gestudeerd, wat toen nog Personeel & Arbeid heette. Maar ik heb de opleiding niet afgemaakt en ben gaan werken. Als telefoniste, want ik had geen diploma. Maar door de jaren heen heb ik heel veel opleidingen gedaan, ik ben mezelf altijd blijven ontwikkelen, ik wil altijd blijven leren.” Angelique heeft in diverse functies bij verschillende banken gewerkt en heeft uiteindelijk langere tijd als Fraudespecialist Hypotheken gewerkt. “Tot er een punt kwam dat ik een tijdje thuis kwam te zitten. Toen ik dacht: ‘wil ik terug naar deze baan?’, wist ik het antwoord. Ik voelde me niet meer thuis in het bankwezen, het onpersoonlijke, het politieke aspect…het was tijd voor verandering.”

Weer studeren

Angelique: “Na een moment van bezinning wist ik: ik wil het HR-vak in. Dus heb ik in 2016 mijn HR-opleiding weer opgepakt. Ik moest wel echt weer ‘leren leren’. Het vergt veel discipline, maar het is ook heel erg leuk. Na twee stages bezocht ik een inspiratiesessie bij Rever. Na afloop tijdens de borrel, stond ik echt te springen in de kroeg en raakte ik toevallig met Janny in gesprek. En wat bleek? De vorige HR-adviseur had die dag haar baan opgezegd. Na nog een aantal gesprekken, ben ik mijn nieuwe uitdaging gestart.”

De dag van een HR-adviseur

“In mijn rol ben ik er voor directie én medewerkers, ik vind het heel belangrijk om zowel de organisatie als de medewerkers te adviseren. Het gedrag van mensen vind ik heel interessant en ik wil heel graag een bijdrage leveren aan de professionele en persoonlijke ontwikkeling van mijn collega’s. Mijn dagen zijn gevuld met zaken rondom werving & selectie, arbeidsvoorwaarden, ouderschapsverlof, (open) sollicitaties, verzuim, ontwikkeling van mensen. Ik maak altijd netjes een planning, maar er komen vaak zaken tussendoor die dan geregeld moeten worden en met mijn 3 werkdagen per week, heb ik een volle agenda. Ik merk ook wel dat dit echt nog mijn eerste jaar is. Ik ben in december 2018 begonnen en hoop in het nieuwe jaar meer volgens een jaarplanning te kunnen werken en het HR-beleid nog verder te verfijnen, zaken te verduidelijken. En wat ik één van de leukste dingen vind, is om samen met de projectmanagement-coaches (elke afdeling bij Rever heeft coaches), te kijken hoe we ons projectmanagement kunnen verbeteren. Ik krijg er energie van om hierover te brainstormen en doelen te stellen waar het team zich aan wil committeren.”

Luisterend oor

“In deze functie ben ik voor velen een luisterend oor, ik hoor veel over wat er speelt, ik vind het fijn om te luisteren en een vraagbaak te zijn. Rever is een relatief kleine organisatie maar er gebeurt heel veel, het is echt een dynamisch bedrijf. Dat vond ik in het begin wel wennen. Het is niet altijd makkelijk om de balans te vinden tussen het belang van de medewerkers en dat van de organisatie. Maar Rever is gewoon zo’n leuk bedrijf, met zoveel fijne mensen. Iedereen is uniek en authentiek maar ook is er de gezamenlijke passie om hier te werken. De dynamiek en de creatieve aard van de organisatie vind ik heel inspirerend.”

Elke week verse bloemen

Angelique: “Ik vind studeren heel leuk, maar ik ben ook blij als ik volgend jaar ben afgestudeerd. Wat ik graag doe in mijn vrije tijd? Ik vind het heerlijk om met mijn gezin en familie te zijn, lekker samen te eten en te drinken en goede gesprekken te voeren. Stedentrips met vriendinnen staan ook regelmatig op de planning. En elke vrijdagochtend ga ik naar de bloemist en stel ik mijn eigen boeket samen. Daar kan ik zó blij van worden!”

Altijd blijven huppelen

Angelique: “Ik streef ernaar om altijd te blijven huppelen. Ik ben bestwel een spring in het veld en dat wil ik ook graag zijn. Al denk ik tegenwoordig denk ik wel iets meer na over wat ik zeg!”

Wil je meer weten over ons team en meer “Nice to meet you”-interviews lezen? Ga dan naar onze teampagina.