Nice to meet you: Daphne Boom

10 juli 2017

Nice to meet you: Daphne Boom, projectmanager. Een avontuurlijk en spontaan type, dat graag nieuwe uitdagingen aan gaat en continu bezig wil zijn met leren en ontwikkelen, zowel op werkgebied als privé. Daphne: “Ik sta altijd open voor nieuwe dingen. Ik heb van jongs af aan meegekregen kansen te pakken en dromen na te jagen en vooral veel plezier te hebben in wat je doet.”

Samen werken aan een project

Na haar opleiding Communicatie aan de HAN in Nijmegen, werkte Daphne kort in de marketing & sales bij een start-up. Daarna vervulde zijn een marketing-communicatie functie bij een voedingsmiddelenproducent. Na 2,5 jaar zag zij een mogelijkheid om 4 maanden te gaan reizen, een kans die zij met beide handen aangreep. Daphne: “Tijdens onze reis door Australië en Zuidoost Azië, heb ik de tijd genomen om na te denken over wat ik zocht in een volgende baan. Dat waren twee dingen: ik wilde graag projectmatig werken, omdat de dynamiek daarvan me aanspreekt. Het is fijn om een eindstreep in zicht te hebben. En ik wilde graag werken in een team. Beide vond ik na mijn reis in de functie van Projectmanager bij Rever.”

Kijkje in de keuken

“Projectmanager zijn is een veelzijdige baan. Ik heb intern veel contact met mijn projectteam en extern met onze opdrachtgevers, leveranciers en aannemers. Dat ik in deze baan zoveel contact heb met verschillende mensen, is ook wat ik er leuk aan vind. Wat me aanspreekt aan het type projecten dat we doen, is dat je echt een kijkje in de keuken krijgt bij heel veel verschillende organisaties. Soms is dat heel verrassend, dan zie je dat het imago van een bedrijf lang niet altijd vertaald is naar het kantoor. Daar kunnen wij dan echt een slag slaan om het DNA van het bedrijf zichtbaar te maken, door middel van het interieur. Het geeft mij dan echt voldoening om te zien dat een nieuwe inrichting met veel plezier in gebruik genomen wordt.”

Yoga voor een goede work-life balans

“In Azië heb ik yoga echt ontdekt. Ik deed het daar voor het eerst en vond het meteen leuk en interessant. Het brengt me met beide benen op de grond , ik kan er beter door relativeren en het zorgt ervoor dat ik meer rust en ruimte heb voor ideeën. Ik krijg er gewoon een fijn gevoel van. Uit nieuwsgierigheid ben ik een opleiding tot yogadocent gaan doen. Behalve yoga, zijn ook weekendjes weg met ons zelf gepimpte campertje een perfecte manier om ontspanning te vinden. We hebben er dit voorjaar alweer enorm van genoten!”

Van projectmanager naar projectconsultant

Vanuit haar drive om nieuwe dingen te leren en in beweging te blijven, zet Daphne eind van dit jaar de stap van projectmanager naar projectconsultant. “Ik zie het als een nieuw avontuur om met opdrachtgevers in gesprek te gaan en een meer adviserende rol aan te nemen voor turnkey interieurprojecten. Ik denk dat mijn huidige ervaring als projectmanager me daar een goede basis voor heeft gegeven.”

2017: een jaar vol uitdagingen

Daphne brengt haar instelling om graag nieuwe uitdagingen aan te gaan dit jaar flink in de praktijk: “Ik heb net samen met mijn vriend een huis gekocht in Arnhem, ga in het najaar een yoga-opleiding in Thailand doen, aansluitend ga ik zes weken reizen in Azië en daarna begin ik met frisse energie aan mijn nieuwe baan als projectconsultant.”