Nice to meet you: Elaine van Leeuwen

2 mei 2017

Nice to meet you: Elaine van Leeuwen, projectmanager. Een spontane, toegewijde dame die altijd klaar staat voor familie, vrienden en collega’s. Met een tuinarchitect als vader en een bloemist als moeder, zat Elaine’s interesse voor mooie omgevingen creëren er al vroeg in. Als klein meisje speelde ze “reclamebureautje” en kreeg ze mee dat als ze een droom heeft, ze deze na moet jagen en waar kan maken. Een portret van deze culinaire levensgenieter.

Over haar werk als projectmanager

Over haar werk als projectmanager zegt ze: “Ik ben de spil tussen mijn collega’s in mijn team én tussen Rever en de klant. In mijn rol zorg ik ervoor dat de klant tevreden is met het eindresultaat, maar ik vind zeker ook dat wij zelf trots op het project moeten kunnen zijn. De klant moet zich herkennen in het interieur dat we maken, het DNA van de organisatie moet er in terug te vinden zijn. Ik zie het ook als mijn taak om dat te bewaken, ook als onze studio iets zou ontwerpen dat naar mijn idee niet bij de klant past, dan spreek ik mijn collega daar zeker op aan.” Elaine houdt van de diversiteit in de projecten: “We bedienen zowel grote als kleine klanten, dat maakt het afwisselend. Elk project is uniek, dat maakt het werk soms onvoorspelbaar, geen één dag is hetzelfde en dat is juist wat ik er zo leuk aan vind.” Elaine: “Als het even kan, start ik elke werkdag goed op met een kopje koffie en een praatje met collega’s, dan haal ik veel meer uit de dag, ik vind het ook heel belangrijk om aandacht te hebben voor de verhalen van mijn collega’s.”

Opleiding & ervaring

Na haar opleidingen Driedimensionale Vormgeving aan het St. Lucas in Boxtel en de Modeacademie in Amsterdam (AMFI) besloot Elaine dat de modewereld niet helemaal haar cup of tea was, omdat zij zich meer richting de interieurbranche wilde begeven. Maar voordat zij op zoek ging naar een baan, ging zij op zoek naar haar Indonesische roots. Een reis naar Java bracht haar bij de plek waar haar moeder als kind gewoond heeft. Op haar 24e kwam Elaine voor het eerst in Indonesië en zij voelde zich direct thuis, “met als gevolg dat ik er inmiddels al zes keer geweest ben.” Eenmaal terug in Nederland ging Elaine aan de slag bij Bureau Vandervorm (voorheen Vormhelden), waar zij vier jaar lang interieurs heeft gerealiseerd. Elaine: “Dat was heel leuk, maar na die vier jaar was ik echt toe aan een volgende stap, ik wilde meer geprikkeld worden, meer bouwtechnisch bezig zijn en ik wilde van alles weten hoe het gemaakt wordt.” Zo kwam zij ruim een jaar geleden bij Rever terecht en sprong ze als vuurdoop zo in het project dat we voor VGZ hebben gedaan: “Dat was een intensieve start, maar het was ook zó gaaf om te doen. Helemaal het begeleiden van de bouw, waarbij er in een korte tijd echt ongelooflijk veel moest gebeuren. In het begin merkte ik wel dat alle bouwvakkers zoiets hadden van ‘wat doet die chick hier’, maar als je iedereen gelijk behandelt en elkaar normaal aanspreekt, dan is er als snel wederzijds respect. Dat project gaf wel een kick!”

Koken verrijkt

Elaine’s grote passie én manier om te ontspannen, is koken. “Koken verrijkt je, je ontdekt nieuwe smaken, ingrediënten, structuren en geuren. Ik vind het heel ontspannend om na een werkdag lekker in de keuken te staan. Bovendien vind ik eten iets heel belangrijks, je moet het elke dag doen, dan kun je het maar beter met aandacht doen.” Elaine wordt geprikkeld door onze multiculturele samenleving: “Koken vanuit andere culturen inspireert mij. Als ik in mijn buurt in Amsterdam langs Turkse en Marokkaanse winkeltjes kom, dat wil ik altijd even naar binnen om te ontdekken wat voor mooie seizoensproducten er te koop zijn. Je vindt daar echt andere dingen dan in onze Nederlandse supermarkt.” Elaine heeft samen met haar vriend Daan een foodblog Flambé, waar zij wekelijks hun lekkerste recepten delen. Naast koken, weet Elaine haar vrije tijd goed te vullen: ze gaat wekelijks inkopen doen op de markt, houdt van koffie drinken, wijntjes drinken en creatief bezig zijn. Op haar naaimachine maakt ze mobiles en kleertjes voor vrienden met kinderen en voor haar blog is ze altijd bezig met stylen en rommelmarkten afstruinen naar mooi serviesgoed. En lachend voegt ze er aan toe: “Oh en sporten, dat komt er nu niet in voor hè. Yoga. Zet dat er maar in. Daar ga ik weer mee beginnen. Oh en ik wandel heel veel met mijn hondje Truffel, minimaal twee keer per dag!”.