Nice to meet you (6/25): Jan Torn

29 januari 2015

Nice to meet you! Jan Torn werkt al ruim acht jaar als projectconsultant bij Rever. Een markante man, die zijn emoties niet onder stoelen of banken steekt. Een verhalenverteller met een passie voor mensen, eten en Afrika.

Samenwerken en verbinden

Jan: “Ik voel me heel anders dan de gemiddelde salesman. Ik houd van coöperatieve samenwerking. Ik zoek altijd naar een verbinding tussen een opdrachtgever en Rever: ‘wat kunnen we voor elkaar betekenen’, dat is wat mij interesseert en drijft, noem het ‘heart selling’. Jan richt zich de laatste jaren met name op het creëren van projecten binnen het onderwijs. Hij filosofeert graag over de toekomst en over de toekomst van het onderwijsgebouw. “Binnen onderwijskringen probeer ik een verschil te maken in hoe er gedacht wordt over het onderwijs en huisvesting in het onderwijs.”

Drive

Mensen. Mensen ontmoeten en goede gesprekken voeren. En een betere wereld creëren. “Ik ben opgegroeid met de gedachte dat je altijd klaar moet staan voor een ander.” Jan geniet ervan in de keuken te staan en lekkere hapjes of culinaire diners te bereiden, “mensen kunnen aan tafel, terwijl ze eten, werkelijke interesses met elkaar delen.” Het komt dan ook regelmatig voor dat Jan een aantal klanten uitnodigt om hen te trakteren op een gezellig etentje in onze Cool Kitchen. Ook van het rondleiden van gasten door het Belevingscentrum geniet hij. Dan kan hij verhalen vertellen en mensen scherp krijgen door ze uit te dagen na te denken over hun eigen visie en drijfveren.

Jan met zijn gasten in de Cool Kitchen.

Jan met zijn gasten tijdens een dinertje in de Cool Kitchen.

Jan: “Mijn persoonlijke drive is gebaseerd op de uitspraak van Nobelprijswinnaar Kailash Satyarthi, die zegt ‘de wereld veranderen is een onmogelijke taak, maar het is wel mogelijk om één kind een nieuw perspectief te geven.’ Daarom richt ik me op het onderwijs en daarom ga ik, als het even kan, elk jaar een week naar Zuid-Afrika om daar met een groep jongeren letterlijk een schoolgebouw te bouwen. Dat geeft mij enorm veel energie en voldoening.”

Trots op Rever

Jan: “Ik heb werkelijk alles verkocht. Ik ben begonnen met groente, fruit en grutten, daarna werden het koffie, thee, tabak, pudding en rijst bij Van Nelle. Toen kwamen advertenties, verpakkings- en promotiematerialen en decoratie- etalagematerialen. Vanaf daar stapte ik over naar het verkopen van meubels bij Steelcase. Snel daarna werd ik gevraagd om bij Konig+Neurath te komen werken en vervolgens kwam ik bij interieurconcepten terecht. Ik ben een dealer: jij wat, ik wat.” Bij Rever heeft hij de vrijheid om zijn drie ‘speerpunten’ beleving, verbinding en eten met elkaar te combineren om op die manier relaties aan te gaan. Relaties die leiden tot business. Jan: “Ik vind dat we met Rever goud in handen hebben. In de interieurbranche draait het vaak om geld. Wij presenteren ons anders, wij zijn op zoek naar hoe we het beste kunnen creëren voor de mens. Daar ben ik heel trots op. En het team, daar ben ik ook trots op, ik ben ook blij dat ik er onderdeel van uit maak, juist omdat ik de oudste ben.” Lachend zegt hij: ‘je zou me een soort ‘senior+’ kunnen noemen’. Bovendien, vervolgt hij “zoek ik altijd naar de plus; wat kun je méér doen dan de gemiddelde leverancier. Ik probeer altijd een verschil te maken door inzet.”