Nice to meet you: Jannette van Blitterswijk

25 november 2015

Nice to meet you: Jannette van Blitterswijk, projectmanager. Ambitieus, super gestructureerd, open en altijd goudeerlijk (“en ik ben een intense perfectionist, maar dat wil ik niet noemen!”). Haar studie Bedrijfskunde gaf haar een stevige basis op het gebied van management, economie en juridische kennis. Na 3 jaar gewerkt te hebben als recruiter bij een uitzendorganisatie, zijn voor Jannette de puzzelstukjes op z’n plek gevallen: ze doet nu iets waar ze goed in is, in een branche die ze leuk vindt.

Projectmanagement

“Projectmanagement is een breed vak. Ik ben veel bezig met plannen en met connecties met klanten en leveranciers, veelal in samenspraak met de projectconsultant die eindverantwoordelijk is voor het project. Uiteindelijk komt het erop neer dat ik ervoor zorg dat het ontwerp van de architect tot uitvoering komt. Tot nu toe heb ik veel kleine projecten gedaan (zoals de realisatie van een brainstormruimte en een entree, maar geen volledige kantoren), maar wat er nu aan komt daar draai ik echt warm voor; grote projecten waar ook een serieuze verbouwing gedaan wordt. Dat vind ik echt leuk, daar had ik ook op gehoopt toen ik deze uitdaging vijf maanden geleden aan ging.”

Leren & ontwikkelen

“Ik ben altijd bezig mezelf te ontwikkelen en ik vind ook dat je jezelf scherp moet houden, mijn doel is om elke drie jaar een stap te maken. In welke richting maakt me niet eens zoveel uit, als ik maar in beweging blijf en nieuwe dingen leer. En ja, daarbij leg ik de lat voor mezelf wel hoog.”

Interieur met een verhaal

“Ik ben altijd al wel geinteresseerd geweest in interieur. Ik heb jarenlang als bijbaantje bij een interieurwinkel gewerkt, ik begon daar met het prijzen van kaarsen en eindigde als allround-medewerker, waarbij ik me bezig hield met de verkoop, de marketing en juridische zaken. Mijn persoonlijke smaak in interieur is heel anders dan wat we over het algemeen bij projecten creëren. Ik houd van oude spullen met een verhaal, die een nieuw leven krijgen. Zo heb ik thuis een kast van oude Chinese deuren en een tapijt dat in Istanbul gemaakt is uit reststukken van oude tapijten. Dat vind ik mooi, dat het leeft.”

Over Rever

“Wat ik leuk vind, is de creativiteit die hier ronddwaalt. En ik vind het superleuk dat ik met zóveel mensen contact heb. Wat ik merk is dat we bij Rever wel anders omgaan met klanten en leveranciers. Het is veel meer een samenwerking, met een persoonlijke band, heel prettig.”

Vrije tijd

“Ik ben eigenlijk helemaal geen sportief type, maar ik sport de laatste tijd wel veel, omdat ik merk dat het goed is voor mijn rug. Elke dag zitten, in de auto en op kantoor, dat is natuurlijk niet zo fijn voor een lichaam. Verder ben ik echt een familiemens, ik kom uit een groot gezin en breng veel tijd met hen door. Ik kan ook genieten van lekker thuis rommelen, fröbelen en zelf dingen maken, zo heb ik laatst nog een houten lijst gemaakt en in verstek gezaagd. Daar word ik wel blij van! Daarnaast leef ik het hele jaar toe naar de wintersportvakantie. Ik vind het heerlijk om actief bezig te zijn en de sneeuw en de bergen hebben iets magisch – dat brengt me geestelijk tot rust.”