Nice to meet you: Jeroen den Hertog

9 oktober 2018

Nice to meet you: Jeroen den Hertog, technisch tekenaar en een bescheiden, ondernemende en sportieve man die altijd bezig is met bedenken, klussen en bouwen.

Een werkdag van Jeroen

“Bij Rever ben ik Technisch Tekenaar. Dit betekent dat ik de ideeën van de interieurarchitecten uitwerk tot werkbare tekeningen die gebruikt worden om het ontwerp te realiseren. Hoe mijn werkdag eruitziet? Ik ben meestal rond 8.15 uur op kantoor. Met een espresso in de hand, check ik eerst mijn mail. Dit loopt uiteen van externe mails van onderaannemers, interne afspraken en zaken die ik even op moet pakken, zoals het controleren van tekeningen van derden. Vervolgens ga ik aan de slag. Mijn planning maak ik zelf, inmiddels weet ik goed hoe lang ik ongeveer per tekening bezig ben. Ik heb doorgaans 3 tot 5 projecten tegelijkertijd lopen en werk het liefste een hele dag aan hetzelfde project. Zo kan ik me goed focussen zodat er geen fouten in de tekeningen sluipen.”

Van ruwe schets naar gedetailleerde werktekening

“Bij de verschillende projecten ben ik vanaf de eerste schets betrokken, zo krijg ik een goed beeld van wat de sfeer en uitstraling van het ontwerp wordt. Dat is belangrijk om de tekeningen goed te kunnen maken. Ik vind het echt leuk om een ruwe schets uit te werken tot een gedetailleerde werktekening en mee te denken over de details, materialisering en look en feel van een project. Dat wat de interieurarchitect ontworpen heeft wordt dan goed zichtbaar en uitvoerbaar, het idee komt tot leven. Het is echt tof om te zien wat er met een schets en tekening gebeurt, bij wie die terecht komt en welke stappen doorlopen moeten worden voordat er gebouwd kan worden. Het geeft mij een goed gevoel wanneer een project precies zó is geworden als hoe het tijdens het proces is bedacht, door onze studio, maar vooral ook in samenwerking met de opdrachtgever. Als het dan ook nog een plek is waar het heel fijn is om te werken en om te zijn: dan ben ik echt trots op ons team.”

Gebruikersgericht ontwerpen

“Er worden regelmatig maatwerkmeubels ontworpen, die ik dan uitteken. Ik vind het gaaf om te zien dat zo’n meubel dan uiteindelijk ook echt gebruikt wordt zoals het bedoeld is. De combinatie van ontwerp en technische uitwerking vind ik interessant. Op dit moment heb ik nog genoeg uitdaging in mijn werk en kan ik in mijn huidige functie nog erg veel leren, maar stiekem kijk ik gedurende het hele proces met een schuin oog naar de interieurarchitecten. Op den duur zou ik zelf wel meer richting ontwerpen willen. Misschien via een cursus of door steeds meer mee te kijken en mee te lopen met onze interieurarchitecten.”

Klussen en bouwen

“Tekenen en dingen in elkaar zetten hebben me altijd getrokken. Mijn opa was technisch tekenaar en timmerman, mijn vader ingenieur. Zelf ben ik altijd een klusser en bouwer geweest. Toen ik echt over mijn toekomst ging nadenken wist ik al vrij snel dat ik iets wilde ‘maken’. Iets bedenken wat vorm krijgt en dan ook nog functioneert, dat vind ik interessant. Twee jaar geleden hebben mijn vrouw en ik een klushuis gekocht dat we helemaal hebben verbouwd en ingericht naar onze eigen stijl. Voor de tuin heb ik het ontwerp zelf getekend en dit is nu bijna klaar. Met de zolder zijn we nog druk bezig.”

Ondernemen

“Mijn werk bij Rever combineer ik met mijn eigen bedrijf, het is echt heel fijn dat dat kan. Een dag in de week werk ik voor Beton Cire Nederland, dit is een specialistisch bedrijf in betonstuc. Mijn zwager heeft mij een paar jaar geleden gevraagd of ik wilde aanhaken en met veel plezier werk ik aan de website, inkomende bestellingen en aanvragen van klanten. In mijn vrije tijd ben ik aan het voetballen, hardlopen of windsurfen, spreek ik graag met vrienden af, kijk ik een film of ben ik aan het klussen in ons huis. Er is altijd wel wat te doen!”