Nice to meet you: Marieke de Boer

17 september 2018

Nice to meet you: Marieke de Boer, een spontane, doelmatige dame met een tikkeltje ongeduld. “Dat doelmatige, dat is wel mijn kracht. Ik houd niet van overleggen om het overleggen. Als ik kom om een planning te bespreken, dan gaan we het dáár over hebben.” Bij Rever zit ze op haar plek: “Ik heb in mijn werkende leven nog nooit zoveel gelachen met collega’s als hier.”

Open staan en vragen stellen

Na haar opleiding Cultuur, Management en Organisatie, werkte Marieke als projectmanager bij een stichting voordat zij de overstap maakte naar de interieurbranche. Daar stapte zij blanco in: “Door open te staan en gewoon vragen te stellen, heb ik me de taal van de branche eigen gemaakt. Als ik iets niet snap, dan zeg ik het ook. Als projectmanager heb ik geen exacte bouwkundige kennis nodig, maar ik moet het wel begrijpen om onderaannemers aan te kunnen sturen.”

Verantwoordelijkheden als projectmanager

“In mijn werk ben ik verantwoordelijk voor offertes, begrotingen, de planning, het project binnen het budget uitvoeren, de oplevering en het oplossen van eventuele opleverpunten. Het leuke aan mijn werk is het regelen en het omgaan met de grote variatie aan type mensen. Ik moet zowel met bouwvakkers als directieleden kunnen communiceren. Het sociale aspect dat daarbij komt kijken, vind ik interessant. Als we een project opleveren en de opdrachtgever is tevreden en ik zie allemaal blije gezichten, dan word ik daar ook blij van.”

Esthetische vragen beantwoorden

“Ik kan heel enthousiast zijn over een ontwerp van mijn collega’s van de studio. Maar als opdrachtgevers mij dingen vragen over stoffen en kleuren, stuur ik ze door naar de interieurarchitect in mijn team. Esthetische vragen beantwoord ik niet zelf, daar ligt mijn talent niet. Maar, ik zie echt wel of iets mooi is of niet!”

Wanneer alles bij elkaar komt

“De leukste fase van een project vind ik de realisatiefase, als alles bij elkaar komt en we echt iets gaan creëren. Ik ben het beste in mijn element als ik de helft van de tijd op kantoor ben en de helft van de tijd op de bouw. Ook drukte en stress prikkelt me, ik heb drukte nodig om scherp te zijn.”

Lachen met collega’s

Marieke: “Ik vind Rever als organisatie heel leuk en dan met name de ongekende lol die ik hier heb. Ik heb in mijn werkende leven nog nooit zoveel gelachen als hier. Met sommige collega’s kan ik echt ongelooflijk hard lachen, heerlijk!“

Sporten

“Sporten vind ik heel fijn om te doen, het liefst buiten bootcampen of hardlopen. Momenteel moet ik het wat rustiger aan doen, dus ben ik als alternatief yoga gaan doen en dat vind ik verrassend fijn, maar ik mis het intensieve sporten waarbij je hartslag lekker hoog is. Als ik de loterij win is één van de eerste dingen die ik doe een personal trainer inhuren.”

Tropenjaren

“In de toekomst zou ik nog wel een studie willen doen, mezelf verdiepen, bijvoorbeeld meer bouwkundige kennis op doen. Maar met twee kleine kinderen zit ik nu midden in de ‘tropenjaren’ en zie ik het niet zitten om naast 4 dagen werken óók nog te studeren. Ik vind het al heel wat dat het me lukt om 2 á 3 keer per week te sporten. Toch zou ik het niet anders willen, qua werk-privé balans.”

Meer over Marieke? Bekijk haar LinkedIn profiel.