Nice to meet you: Mariken van der Wardt

25 augustus 2015

Nice to meet you! Mariken van der Wardt, senior projectmanager en hoofd van onze afdeling projectmanagement. Een spontane persoonlijkheid, open en een aanpakker. Mariken werkt al 9 jaar bij Rever en 20 jaar in de interieurbranche. Lachend: “Jaja, time flies when you’re having fun…”

Samenspraak

“De leukste projecten om te managen, zijn de projecten waarbij we vanaf het eerste stadium met de klant om tafel kunnen zitten en er ruim de tijd is voor het opzetten van het project. Het is gaaf om samen met de klant na te denken over alle vereisten die we moeten stellen aan de nieuwe werkomgeving en om gedurende het proces het vertrouwen in onze expertise te krijgen. Zo zijn we nu bezig met een project – waarvan ik de naam nog niet kan noemen – waarbij de betreffende organisatie een grote verandering door gaat maken en we een groot pand echt helemaal samen met de klant vormgeven en ook mogen realiseren. Zo’n volledige samenspraak, dat vind ik super.”

“Als projectmanager ben ik gekoppeld aan Richard (projectconsultant). Wij zijn echt maatjes vanaf het eerst gesprek dat we hadden toen Richard bij ons kwam solliciteren. Als je met iemand samenwerkt, moet het wel klikken. Dat vind ik ook gelden voor klanten. Alles valt of staat met de kwaliteit van het contact en de (persoonlijke) band die je met iemand hebt of opbouwt.”

Kroketten

“In de uitvoering, hoe goed alles ook gepland en afgesproken is, gaat er altijd wel iets niet geheel volgens plan. Dat moet je dan ad hoc oplossen. Spontaniteit en vrolijkheid helpen daarbij. Ik heb weleens een doos kroketten meegenomen naar de bouw van een project, toen ik de mannen op de bouw moest vertellen dat er tóch nog iets extra’s moest gebeuren… Het is maar net hoe je het brengt, c’est le ton qui fait la musique.”

Coachen

“We hebben onlangs een aantal wisselingen gehad binnen de afdeling projectmanagement, waardoor we nu een jong team hebben, van alleen maar dames. Ik vind het heel leuk om jongere mensen te helpen door hen vanuit mijn eigen werk- en levenservaring te coachen. Dat is wel iets waarvoor ik vanuit mijn rol als hoofd projectmanagement meer tijd voor zou willen hebben. Iedereen heeft haar eigen verantwoordelijkheid en vrijheid. Dat gaat heel goed, maar ze weten dat als ze ergens mee vast lopen, ze altijd naar me toe kunnen komen. Samen zoeken we dan een oplossing. Ik geef dat ook mee aan mijn dochter. Wat ik belangrijk vind is dat ze leert dat ze alles kan zeggen, dat alles bespreekbaar is en dat niks gek is.”

Interieur als rode draad

Mariken is ooit begonnen als styliste en heeft daarna bij diverse projectinrichters gewerkt, voordat zij bij Rever terechtkwam. “In al die tijd is er veel veranderd in de markt van projectinrichting. Er zijn zoveel meer  mogelijkheden en er is nauwelijks nog onderscheid te maken tussen interieur voor wonen en interieur voor werken. In mijn eigen huis ben ik ook altijd bezig met interieur. Vanuit mijn werk zie ik zoveel leuke dingen voorbij komen. Thuis moet ik keuzes maken, want ik houd erg van verandering. Mariken, lachend: “Ik ben projectmanager bij Rever, maar voor mijn eigen leven ben ik geen projectmanager! Dat laat ik meer over me heen komen. Ik leef nu. Natuurlijk heb ik wel ambities of iets te wensen, maar dat plan ik niet.”

Thuisvoelen

“Bij Rever voel ik me echt thuis. Ik ben hier niet anders dan thuis. Je kunt hier alle kanten op en bent vrij om te gaan en te staan waar je wilt. De verantwoordelijkheid ligt bij jezelf. Ik ben ervan overtuigd dat vrijheid zorgt voor gemotiveerde mensen en betere prestaties.”