Nice to meet you: Richard Hilster

11 december 2014

Nice to meet you! Richard is sinds 1 januari 2014 onderdeel van “de club” bij Rever en richt zich als Senior Project Consultant met name op het genereren van new business. Een echte acquisitie tijger zou je kunnen zeggen. En een man vol enthousiasme en met vele passies: voor zijn gezin (“ten alle tijden op nummer één”), voor sporten, voor voetbal – als coach van een jeugdelftal van AFC, voor Italië, voor mode en bovenal voor esthetiek. Richard houdt van mooie dingen. En ziet zijn werk niet als werken.

Met de paplepel

Het vak en kennis van de branche heeft hij met de paplepel ingegoten gekregen: “Mijn moeder werkte ook in de projectinrichting. Als kind zat ik al op de beste bureaustoel. Ik ging vliegtuigspotten met mijn vader en droomde ervan een gaaf interieur voor een exclusieve jet te ontwerpen.” Als 25-jarige begon hij met sales binnen de projectinrichting. Dit deed hij door letterlijk de Gouden Gids te pakken en te gaan bellen. Via functies als binnendienstmedewerker, commercieel projectmanager, verkoopdirecteur, directeur van een eigen bedrijf, en door vele diverse (grote) projecten binnen de interieurbranche te doen, kwam hij bij Rever terecht.

Plezier

Wat hij mooi vindt aan zijn vak, is het samen iets bedenken en dat ook mogen creëren. Iets moois neer mogen zetten en een klant blij maken met zijn nieuwe werkomgeving, een mooie plek. En, heel belangrijk: “Waarmaken wat je verkoopt. Van nul tot en met het totaalplaatje. Dat vind ik te gek om te doen.” Voor Richard begint het allemaal met het creëren van kansen bij bedrijven. Wanneer hij erin slaagt een plezierige, niet te zakelijke, licht persoonlijke relatie op te bouwen met een klant dan wordt hij daar heel blij van. En dat is behoorlijk vaak. Het leukst aan werken bij Rever? “Het contact met mijn collega’s: open, vrij, het gevoel dat we het met z’n allen doen, de saamhorigheid, dat we elkaar helpen waar nodig. Dat vind ik mooi.” Vol trots vertelt hij ook over een project dat hij onlangs heeft gedaan; het ontwerpen en realiseren van een nieuw bedrijfsrestaurant voor een vooraanstaande internationale organisatie, samen met zijn teamgenoten Jaytee (interieurarchitect) en Mariken (projectmanager). Richard: “dit project begon met een contact via een goede vriend van me en heeft inmiddels alweer tot een volgende opdracht geleid”. Een gang van zaken waar Richard heel enthousiast van wordt en waar ook zijn kracht ligt.

De toekomst

Al is hij geboren en getogen in Amsterdam, iets waar hij trots op is, zijn hart ligt in Italië. Op de vraag waarom hij daar zo gek op is, antwoordt hij: “Het eten is er fantastisch, de cultuur vind ik geweldig, de mode is om je vingers bij af te likken, de mensen zijn  prachtig. Ik houd gewoon enorm van de passie, de klasse en de schoonheid van dit land.”  Zijn droom, nee, zijn plan is dan ook om – wanneer zijn drie kinderen volwassen zijn – te verhuizen naar Italië en wel naar het Noorden, namelijk Veneto. Richard: “Ik zie mezelf al zitten op een berg, genietend van een lekker wijntje, een goede pasta en de aangename temperatuur. Dat lijkt me te gek.” En dan zal hij nog steeds bezig zijn met esthetiek, want “ik moet met mooie dingen bezig zijn. Het creëren van iets moois. Dat blijft.”