Vacature: Account- & Eventmanager (32 uur)

4 oktober 2018

Ben jij klantgericht, beschik je over een commerciële insteek en een aanpakkersmentaliteit? Heb jij een flink portie lef om potentiële klanten te benaderen? Houd je van veel variatie in je dagelijkse werkzaamheden?

Als Account- & Eventmanager vervul je bij ons een zelfstandige rol, waarbij je verantwoordelijk bent voor het verhuren van de meetingruimtes in ons Belevingscentrum in Utrecht.

Herken jij jezelf in de volgende omschrijving?

  • Je hebt een afgeronde MBO-opleiding op niveau 4 binnen het vakgebied Hospitality, Eventmanagement of Marketing & Communicatie;
  • Je hebt minimaal 3 jaar commerciële werkervaring in de eventbranche;
  • Je bent commercieel, daadkrachtig, klantgericht, initiatiefrijk en communicatief vaardig;
  • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Nederlandse taal;
  • Je bent fulltime beschikbaar (en flexibel in je werktijden) en hebt horeca ervaring (pre).

Werkzaamheden

Je bent in deze functie verantwoordelijk voor het verhuren van onze ruimtes voor meetings & events en voor het plegen van (online en offline) acquisitie om de verhuuractiviteiten te vergroten. Je geeft rondleidingen aan (potentiële) klanten door ons Belevingscentrum en bent samen met de Hospitality Medewerker / Gastvrouw het eerste gezicht voor bezoekers in ons Belevingscentrum.

Hoe ziet jouw werk eruit? Je gaat:

  • Zelfstandig offertes voor meetingruimtes en catering uitbrengen aan externe partijen/opdrachtgevers;
  • Onze ruimtes voor meetings & events breed op de kaart zetten met een heldere propositie;
  • De markt in kaart brengen: welke doelgroepen sluiten het beste bij onze verhuurruimten aan? Hoe kunnen we ze het beste bereiken?
  • De bezoekagenda beheren;
  • Je organiseert samen met de Marketing & Communicatie Manager op regelmatige basis events voor externe belanghebbenden.

Wie zijn wij?

Vanuit onze passie voor interieur gunnen wij het iedereen te werken in een omgeving die inspireert. Wij zien interieur als een strategisch instrument voor groei; in een passende setting worden mensen zowel mentaal als fysiek gestimuleerd om optimaal te functioneren, zich te ontwikkelen en in hun kracht te staan. Wij geloven dat gezonde en gelukkige medewerkers de basis zijn om als bedrijf succesvol te kunnen zijn.

Als creatief fullservice bureau duiken we in de bedrijfscultuur en identiteit van onze klant. Een passend ontwerp, de keuze voor duurzame materialen, de scherpe inkoop van het interieur en de aansturing van de volledige realisatie: ons team ontzorgt en regelt het binnen het afgesproken budget en tijdspad.

Wij ontwerpen en realiseren settings die identiteit zichtbaar en voelbaar maken. Een interieur waar mensen plezierig kunnen werken, welke ontmoetingen stimuleert en waar groei en ontwikkeling bijdragen aan de ambities van mensen en organisaties.

Ben jij degene die we zoeken? Solliciteer!

Wil jij werkzaam zijn bij een creatieve organisatie waar je veel werkervaring op doet op het gebied van gastvrijheid, hospitality & event management? Reageer dan direct! Mail voor 22 oktober 2018 je motivatiebrief en CV naar Janny van Rossum (Directeur/Partner): janny.vanrossum@rever.nl. De gesprekken vinden plaats in de week van 22 oktober 2018.

Heb je vragen?

Voor vragen over deze vacature kun je contact opnemen met Giulia di Battista via het e-mailadres: giulia.dibattista@rever.nl of het telefoonnummer: 030-214 22 55.

Bekijk de tour & lees de ervaring van onze mensen

Bekijk ook de online tour door ons Belevingscentrum in Utrecht, wordt dit jouw nieuwe werkomgeving? Wil je weten hoe onze mensen het vinden om bij Rever te werken? Lees de “Nice to meet you”-interviews op onze nieuwspagina! Om te zien wie onderdeel uitmaken van ons team, kijk je op onze teampagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.