Sluit

Kantoor Matrix Fitness

Nieuwe werkomgeving Matrix Fitness

Voor Matrix Fitness – de snelst groeiende leverancier van professionele fitnesstoestellen in de Benelux, hebben wij hun nieuwe kantoor in Houten in mogen richten. De bestaande indeling voldeed niet aan de wensen en behoeftes en had een gesloten uitstraling.

Drie verdiepingen voorzien van nieuw interieur

De begane grond van het pand is grondig aangepakt en voorzien van een ontvangstbalie/receptie, aanlandplekken, tête-à-tête zitjes en ‘fun’ in de vorm van boksballen en een tafelvoetbalspel. Over de lengte van de begane grond is de “Matrix Boulevard” gecreëerd, die alle elementen met elkaar verbindt en toegang biedt tot twee vergaderruimtes en een presentatieruimte met tribune. Op de eerste verdieping is een dynamische omgeving gecreëerd, met werkplekken aan de hand van de verschillende behoeftes van de gebruikers van de werkomgeving. Ook zijn er diverse ruimtes voor overleg en ruimtes om rustig te kunnen bellen. Op de tweede verdieping vind je werkplekken en vergaderruimtes, evenals een bar, keuken, kantine én toegang tot het dakterras.

Concept achter het nieuwe interieur

Interieurontwerper Joris Engel: “De ruimtelijkheid van het pand werd niet benut en was erg gesloten, achter elke deur kwamen weer twee nieuwe deuren tevoorschijn. Mijn eerste gedachte toen ik door het pand liep was ‘dit moet anders’. Kijkend naar de plattegrond en indeling viel mij op dat het gebouw een duidelijke symmetrie had. Symmetrie zorgt voor evenwicht in een object, vorm, gebouw of ruimte. Ook zorgt het voor balans en dat hebben we nodig om een concept op te bouwen.”

Balans en symmetrie

Joris: “Ik ben begonnen met een blanco plattegrond, om zo de balans en symmetrie te herstellen. Het uitgangspunt was om weer duidelijke horizontale en verticale zichtlijnen te creëren, zodat er oriëntatiepunten ontstaan. Deze opzet van herindelen zorgde ook voor helderheid in de verdeling van functies, er is balans ontstaan tussen inspanning en ontspanning, balans in formeel en informeel en balans tussen statisch en dynamisch. Dat zie je nu duidelijk terug als je over de “Matrix Boulevard” loopt.”

Matrix Boulevard voor herkenning

De begane grond is omgetoverd tot sportboulevard, de “Matrix Boulevard”, dit is een plek om samen te komen en informatie te delen. Hier zijn meerdere zones gecreëerd voor een (in-)formeel overleg of gesprek en er zijn aanlandwerkplekken. Op de wanden vind je de ambassadeurs van Matrix, afgebeeld op grote doeken in een stoer frame. Waar de ‘boulevard‘ door het zwarte plafond en het kleurgebruik gezelligheid en warmte uitstraalt, is er bewust een contrast gemaakt met de vergaderruimtes, hier is het fris en licht en stap je ondanks veelvuldig glasgebruik duidelijk een andere zone binnen. De “Matrix Boulevard” is tevens het visitekaartje van Matrix voor voorbijgangers op straat, zij hebben goed zicht op de gehele ‘boulevard’ en kunnen zo een blik werpen op wie Matrix is. De ‘boulevard’ zorgt er ook voor dat het voor medewerkers en bezoekers direct duidelijk is dat zij bij Matrix zijn. Deze herkenning is ook doorgetrokken naar de kern van het gebouw, waar de trap naar de 3 etages zich bevindt, deze is Matrix-rood gemaakt. Naast dat rood de huisstijl kleur is van Matrix, zet rood ook aan tot actie/bewegen.

The Gym

The Gym, die zich achter de ‘Boulevard’ bevindt, heeft een dubbele functie: het is een showroom waar Matrix haar volledige range aan apparatuur kan tonen, tevens dient het als volledig functionerende sportschool voor het personeel, inclusief sanitaire voorzieningen. Matrix heeft deze ruimte geheel zelf ingericht, aangezien dit hun specialisme is.

Meer over Matrix lees je op hun website.

Klantervaring

Kantoor Matrix Fitness
/
Meer over dit project