Plannen voor een circulaire kantoorinrichting? Laat je inspireren voor een duurzaam interieur.

Een circulaire kantoorinrichting, daar is gelukkig steeds meer vraag naar. Maar wat wordt daar onder verstaan? In deze blog belichten we enkele aspecten die belangrijk zijn tijdens de ontwikkeling van een duurzaam interieur.

Het kantoor als grondstoffendepot

Wij zien het kantoor als grondstoffendepot. Bij het ontwerpen van een duurzame kantoorinrichting hanteren wij deze volgorde:

 • rethink: anders denken over en organiseren van de inzet van materialen en producten.
 • reuse: 1 op 1 inzetten van materialen en producten in huidige vorm.
 • repair: herstellen van bestaande materialen en producten, of onderdelen daarvan.
 • refurbish: als nieuw maken van materialen en producten met een combinatie van hergebruikte, gerepareerde en nieuwe onderdelen.

Dit doen wij met de eigen materialen en producten van onze opdrachtgever, bestaande materialen en producten uit de markt, of een combinatie daarvan. Door het gebruik van circulaire meubels en te kijken naar een circulaire kantoorinrichting draag je bij aan klimaatdoelstellingen doordat CO2 uitstoot beperkt wordt. Je kiest voor de kwaliteit van hoogwaardige producten, minimaliseert transport doordat er minder meubilair geïmporteerd hoeft te worden, versterkte de lokale economie en een circulaire kantoorinrichting heeft een positief effect op het imago van je organisatie. 

Refurbished kantoormeubilair

Bij het ontwikkelen van een circulair kantoor en daarbij het inzetten van refurbished meubilair ga je uit van bestaande producten, die opnieuw ingezet worden. Om kwaliteit en garantie te kunnen bieden, wordt het meubilair technisch gecontroleerd, gereinigd en/of opnieuw gespoten of gestoffeerd. Op deze manier maak je gebruik van wat er al is, in plaats van nieuwe grondstoffen te gebruiken voor het vervaardigen van nog méér spullen. Dat is namelijk helemaal niet nodig! Er is zoveel bestaand meubilair beschikbaar om een circulair interieur mee in te richten. Wij werken in onze projecten veelvuldig met secondlife meubilair van ons label REFURB. interiors.  Wil je meer weten over circulair inrichten, bekijk dan deze video.

Lees ook: Refurbished meubilair inzetten bij het inrichten van je nieuwe werkomgeving: dit is alles wat je erover moet weten”.

Het is niet altijd mogelijk om 100% voor refurbished meubilair te kiezen. Er bestaan gelukkig ook steeds meer producten die gemaakt zijn van biomaterialen, zoals een vergaderstoel van hennep en hars. Beide materialen zijn volledig biologisch, plantaardig én recyclebaar. Daarnaast is duurzaam meubilair dat gemaakt is van milieuvriendelijke materialen, zonder gevaarlijke stoffen, ook een prima keuze. Een bureaustoel is bijvoorbeeld pas duurzaam als de zitting geen chemicaliën bevat. Omdat circulaire meubels steeds belangrijker worden, worden er steeds meer meubels geproduceerd volgens het Cradle to Cradle principe, oftewel circulair meubilair. Hierbij wordt tijdens de ontwerpfase van het meubelstuk al nagedacht over de mogelijkheid van 100% recycling. De grondstoffen van Cradle to Cradle producten kunnen eenvoudig gescheiden worden, om vervolgens opnieuw gebruikt te worden.

Wil je meer weten?

Bij Rever zijn we dagelijks bezig met interieurprojecten, circulaire kantoorinrichting en duurzaam meubilair. We bieden je graag meer inspiratie en zijn benieuwd naar wat jouw vraagstuk is. We nodigen je dan ook graag uit om je vraagstuk te bespreken in combinatie met een rondleiding door ons clubhuis in Utrecht. Bel of mail ons voor een vrijblijvende afspraak op 030-2142255 of vul onderstaand formulier in.


  (Je wordt op werkdagen binnen 24 uur teruggebeld.)

  Benieuwd naar onze expertise? Neem een kijkje bij een aantal van onze klantcases:

  Herbruikbare grondstoffen op kantoor:

  de basis voor een duurzame kantoorinrichting.