REFURB.interiors

De transitie naar een circulaire economie begint bij anders denken. Wij zien een kantoor als een gebouw vol met waardevolle grondstoffen die een tweede leven verdienen; in de huidige vorm of in een nieuwe vorm. We hanteren daarbij 4 stappen: ReThink, ReUse, RePair en ReFurbish. Dit doen we op grote schaal samen met onze partner Human Office, onder de naam REFURB. interiors.

Samen gaan we voor 100% circulaire werkomgevingen, zonder afval en zonder uitval. Human Office is specialist en marktleider op het gebied van second life meubilair voor kantoor- en projectinrichting. Zij krijgen dagelijks een grote diversiteit aan meubilair en producten aangevoerd. Hierdoor zijn wij gezamenlijk in staat om grote huisvestingsprojecten op duurzame wijze aan te vliegen. Wij werken samen onder het label REFURB.interiors.

 

 

 • Ons uitgangspunt is een 100% gesloten circulaire loop
 • We hebben beschikking over een hal van 60.000 m2 vol met gebruikte hoogwaardige producten, uit de markt verkregen
 • Sinds 2020 doen we dit op grote schaal; o.a. voor een overheidsinstelling richten we alle 100 kantoren in Nederland in met second life meubilair en hebben we inmiddels al meer dan 5000 producten een nieuw leven gegeven.

In deze video leggen we uit hoe we onze duurzame doelstellingen nastreven:

Social Return en de Prestatieladder Sociaal Ondernemen (PSO)

De refurbish werkzaamheden worden gedaan door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Ieder mens heeft talenten, deze moeten wel gezien worden. In ons REFURB. atelier krijgt de PSO-doelgroep een kans om (opnieuw) onderdeel uit te maken van de maatschappij en persoonlijk te groeien. Onze partner Human Office is volgens de PSO gecertificeerd op Niveau 3.

Wat betekent dit? Human Office:

 • Behoort tot de koplopers in het bieden van werkgelegenheid aan de PSO-doelgroep.
 • Biedt aan meer personen uit de PSO-doelgroep werkgelegenheid dan organisaties van dezelfde grootteklasse.
 • Voldoet aan de kwalitatieve eisen met betrekking tot passend werk, integratie, functioneren, ontwikkeling en begeleiding.
 • Presteert wat betreft socialer inclusief ondernemen boven het gemiddelde van alle organisaties met minstens één medewerker uit de PSO-doelgroep in Nederland in dezelfde grootteklasse: ze behoren tot de 10% best presterende bedrijven.

De ambitie is om in 2023 op Niveau 30 gecertificeerd te zijn.

Wil je meer weten?

Vul dan onderstaand formulier in, we nemen zo snel mogelijk contact met je op!


  (Je wordt op werkdagen binnen 24 uur teruggebeld.)

  Download onze whitepaper

  over circulair inrichten in de praktijk.
  Kies voor de toekomst

  Ga voor second life meubilair.