Eigentijdse en passende werkomgeving voor HES Hartel Tank Terminal

26 mei 2020

Voor de in ontwikkeling zijnde HES Hartel Tank Terminal in de haven van Rotterdam hebben wij een interieur voor het nieuwe kantoor ontworpen. Het huidige gebouw heeft een vrij traditioneel en gesloten interieur. Wij hebben een nieuw ontwerp gemaakt voor een eigentijdse en passende werkomgeving, met een stoer en industrieel karakter.

Uitgangspunten interieurontwerp

➡️ Door lange zichtlijnen te creëren en veel glas toe te passen, wordt de werkomgeving ruimtelijker.

➡️ Door de traditionele gangzones op strategische plekken door te breken en door te spelen met verschillen in hoog/laag en breed/smal, worden de gebieden dynamischer.

➡️ Daarnaast wordt binnen en buiten met elkaar verbonden om de connectie met het uitvoerende werk in de haven meer te laten leven. Niet alleen door het werk buiten letterlijk zichtbaar te maken, maar bijvoorbeeld ook door middel van de materialen die toegepast worden en door op diverse plekken geen systeemplafond te plaatsen maar bewust de installaties zichtbaar te houden.

➡️ Ook wordt er op vloeren en wanden grafisch beeldmateriaal gebruikt dat refereert aan het werk in de haven.

Realisatie in fases

De nieuwe tank terminal is nog in aanbouw, een omvangrijk project. Wij zijn als onderdeel van het bouwteam verantwoordelijk voor het ontwerp en de realisatie van het kantoor, dat in fases eind dit jaar en begin 2021 opgeleverd zal worden.