Nice to meet you: Hans Smits

15 september 2015

Nice to meet you: Hans Smits, onze algemeen technisch medewerker. Loyaal, betrouwbaar, altijd opgewekt en helemaal in zijn element op zijn positie: “Ik heb voor mijn gevoel de mooiste baan die er is.”

Variatie

“Het leukst aan mijn werk is de variatie die ik heb op een dag, geen dag is hetzelfde; van het monteren van stoelen, tot een werkplekinstructie en het bijstellen van meubilair. De enige constante factor is dat ik begin met het laden van spullen in ons magazijn in Amersfoort, hiervoor krijg ik van mijn collega Marith een planning per dag. Na het laden van de spullen, ga ik mijn route rijden. Dit varieert van 2 tot 8 adressen per dag. Ik kom door het hele land bij klanten om dingen te monteren, te repareren, op te hangen en om kleine klussen te doen. Soms is dat met een kwartiertje gebeurd, soms duurt dat een hele dag. Afgelopen week bijvoorbeeld, heb ik een inhuizing van een project bij KPN gedaan. De grove werkzaamheden zijn dan allemaal al verricht, ik kom als laatste om alle spullen op de juiste plek te zetten. Op zo’n dag zit de vrachtwagen vol en ga ik eerst alles lossen, naar de juiste verdieping brengen, uitpakken en vervolgens monteren. Aan het eind van de dag heb ik dan de hele ruimte ingericht, het is heel leuk om te zien hoe het plan van mijn collega (interieurarchitect) dan werkelijkheid is geworden. Serviceklussen en montage doe ik altijd alleen, grote inhuizingen doe ik samen met de jongens van het montagebedrijf waar we veel mee samenwerken. Naast het monteren etc. bij klanten, zorg ik voor het beheer van ons eigen pand; alle klussen en reparaties die daar moeten gebeuren, doe ik. Zo kom ik in ieder geval wel één keer in de week op de zaak en zie ik mijn collega’s. Het is wel leuk dat iedereen dan altijd extra enthousiast is om mij te zien.”

Servicegericht 

“Het belangrijkst vind ik het om de klant tevreden te stellen en problemen op te lossen. Ik doe, indien mogelijk, altijd extra dingen voor de klant. Ik hoop ook wel dat klanten die servicegerichte houding echt met Rever associëren. Ik probeer klanten zoveel mogelijk te ontzorgen.”

Vrijheid en tijd voor gezin

Hans werkt inmiddels 8 jaar bij Rever. Voorheen was hij onderdeel van onze helpdesk en maakte hij de planning voor de buitendienst, maar sinds ongeveer een jaar is hij zelf de buitendienst, en daar is hij oprecht ontzettend blij mee. “Ik heb de vrijheid dat ik mijn eigen uren kan indelen, het voelt echt als een luxe om zo flexibel te kunnen zijn en ik heb echt het gevoel dat ik mijn eigen toko heb. Meestal begin ik heel vroeg, maar vaak ben ik dan tussen 15.00 en 16.00 uur al thuis. Dat vind ik heerlijk, want zo kan ik relatief veel tijd met mijn twee kleine kinderen doorbrengen, iets wat ik heel belangrijk vind. Mijn gezin, daar leef ik voor.”

Werken = sporten

Hans kan niet goed stil zitten, daarom is hij ook zo blij dat hij constant op pad en in beweging is. “Het werk is fysiek best zwaar. Eigenlijk ben ik de hele dag aan het sporten, omdat ik bijvoorbeeld zware kasten en tafelbladen op de juiste plek moet plaatsen. Ik ben dan ook nog nooit zo fit geweest als nu! En het is voor mij ook echt een feestje om op de weg te zitten. Overal zie ik bedrijven die klant bij ons zijn en/of waar ik wel eens geweest ben. Ik heb zoveel projecten gezien, eigenlijk het meest van alle collega’s. Dit werk is echt het mooiste wat er is.”