Het verhaal achter dit circulaire meubilair

Herman Miller Soft Pad stoelen

De stoelen die je rondom deze tafel ziet staan, zijn originele Herman Miller Soft Pad stoelen, ontworpen in 1958. Dit zijn stoelen uit de eerste serie die van deze stoelen geproduceerd zijn. De stoelen zijn dus al meer dan 60 jaar oud! En inmiddels echte designklassiekers. Deze stoelen stonden voorheen in het hoofdkantoor van ASR in Utrecht. Om de stoelen er weer als nieuw uit te laten zien, is het leer schoongemaakt en het aluminium opgepoetst. Zo kan dit hoogwaardige meubilair weer jaren mee!

Vergadertafel

Het tafelblad van deze vergadertafel is gemaakt van oude prullenbakken. Deze zijn verpulverd en vervolgens in een mal gegoten tot tafelblad. Het onderstel van de tafel is ook een second life meubelstuk, deze is enkel opnieuw gepoedercoat.

Gebruik van second life meubilair

De Belastingdienst maakt voor het inrichten van de kantoren, vergaderruimtes en ontmoetingspleinen alleen nog gebruik van second life meubilair. Rever Interieurprojecten is hiervoor onze contractpartner. Het meubilair komt uit de centrale opslag van de Belastingdienst of heeft al dienst gedaan binnen onze of een andere organisatie. Het meubilair is technisch onderhouden, eventueel gestoffeerd of voorzien van een nieuwe coating en kan daardoor weer jaren mee.

Bijdragen aan klimaatdoelstellingen

Door bestaand meubilair opnieuw te gebruiken zorgen we ervoor dat de Belastingdienst geen nieuwe materialen laat produceren. Hiermee dragen we bij aan klimaatdoelstellingen zoals de reductie van CO2-uitstoot en we verkleinen hiermee onze voetafdruk op de aarde.

Social return

De refurbish werkzaamheden zoals herstofferen en coaten worden uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op deze manier leveren we een bijdrage om mensen met minder mogelijkheden op de arbeidsmarkt een kans op werk te geven. Dit noemen we social return.

Wil je meer weten over het nut en de noodzaak van het inzetten van refurbished meubilair? Bekijk dan deze video:

Alle Rijksoverheid kantoren inrichten met second life meubilair

Zo dragen we bij aan klimaatdoelstellingen.